Tarot kaarten zijn 78 kaarten met symbolische afbeeldingen, deze kaarten worden veelal gebruikt voor persoonlijkheidsanalyse, toekomst voorspelling en meditatie.

Een van de belangrijkste aspecten van de tarot kaarten is dat de esoterische auteurs vanaf begin 19 de eeuw de kaarten als een via symbolen overgeleverde occulte filosofie beschouwde.

Het is jammer dat de voorspelmethode door de jaren wat in de vergetelheid is geraakt. (over genomen door de orakel kaarten).

Er bestaan veel verschillende theorieën over het onstaan van de tarot kaarten gebaseerd op het geschiedkundig onderzoek is het ontstaan in noord italie omstreeks de 15 de eeuw door aan het bestaande kaart spel 4 extra figuur kaarten en 22 troef kaarten toe te voegen. Voor wat we weten zijn de kaarten eeuwenlang alleen gebruikt om mee te spelen.

Het was pas nadat Antoine court de Gebelin in 1781 in zijn boek Le Monde Primitif beweerde dat er geheime boodschappen van de Egyptenaren in de kaarten verstopt waren dat de kaarten werden gebruikt voor de toekomst te voorspellen.

Tot zover het ontstaan van de tarot kaarten, het traditionele tarot kaarten spel bestaat altijd uit 78 kaarten. Het zijn 22 kaarten met een archetypische afbeelding (de grote arcana) die voor de grote gebeurtenissen in het leven staan, en 56 kaarten (kleine arcana) die voor personen en alledaagse gebeurtenissen staan. Deze kleine arcana bestaat uit vier kaart kleuren: Zwaarden, Staven, Bekers of Kelken, Munten of pentagramen. Deze komen overeen met schoppen, klavers, harten en ruiten van het gewone kaartspel, elke kleur heeft 4 hofkaarten: Koning, Koningin, Ridder en Page. Alle kaart kleuren hebben dus 14 speelkaarten de 4 hofkaarten plus 1 tm 10. De 4 hofkaarten corresponderen met de 4 elementen: Staven (vuur), Kelken of Bekers (water), Zwaarden (lucht), Pentagramen of munten (aarde).

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om tarot kaarten te gebruiken voor waarzeggerij, volgens sommige mensen is de tarot een studie waarbij iemands toekomst wordt bekeken aan de hand van een vraag dit behoord tot de occulte studies. Andere zeggen dat het een manier is om inzicht te krijgen in vraagstukken en problemen. De bekendste manieren om de kaarten te legen zijn Heden, Verleden, Toekomst en het Keltisch kruis waar bij 10 kaarten worden gelegd om meer te verklaren over de oorzaak of achtergronden van het vraagstuk / de situatie de invloed van derden en eventuele ontwikkelingen in de toekomst. Voor waarzeggerij worden meestal de kaarten gebruikt die er speciaal voor zijn ontworpen zoals de Etteilla kaarten de mile lenormand, de zigeuners gebruiken soortgelijke kaarten die eenvoudiger zijn dan de tarot kaarten die zijn door de kleurrijke afbeeldingen van situaties en personen meer afgestemd op de toekomstvoorspelling.

Een Tarot legger maakt gebruik van verschillende leggingen en laat dit vaak afhangen van de soort vraag die gesteld wordt door de persoon. Zo is de jaarhoroscoop een legging speciaal voor voorspellingen en advies in het komende jaar, de 12 huizen wordt gebruikt voor algemene levenslegging of voor gezondheid vragen.

Tot slot hier een paar van de meest gebruikte leggingen: Keltisch kruis, Oosters kruis, zigeunerlegging, rad van fortuin, Piramide, Hoefijzer, 3 kaarten legging, Jaarhoroscoop, De 12 huizen, Verleden levens, Levensboom, Jungiaanse legging.

Ik hoop dat deze blog u wat wijzer heeft gemaakt over de tarot.

Snuffels-sluis.