Op zoek naar iets unieks?

Aarzel niet om contact op te nemen en uw wensen door te geven. Wij gaan voor u op zoek en vinden de meest unieke en mooiste artikelen. Klik hier om de contactpagina te openen.

Boeddhistische Mala’s

Een mala is een gebedssnoer, die vooral gebruikt wordt door mensen met een boeddhistische achtergrond. Tegenwoordig zie je dat ook steeds meer mensen in het westen een mala kopen en hem gebruiken als gebedsketting of hem dragen als ketting of armband.

De Tibetanen gebruiken dit snoer om met name de meest bekende mantra (kort gebed, een heilige strofe of een magische formule) uit te spreken. Wie kent niet de mantra: AUM MANI PADME HUM of zoals de Tibetanen zeggen: OM MANI PÈME HUNG of OM MANI BÈH MEH HUNG. (“Groet aan de parel in de lotus van mijn hart.”).Veel andere korte mantra’s worden gebeden voor allerlei doeleinden.

Als we bedenken dat er in het katholieke geloof een rozenkrans bestaat, dan heeft deze eigenlijk dezelfde functie: Het is een gebedssnoer waarbij een aantal gebeden (onze Vader, Weesgegroetjes) hardop dan wel in, voor en door jezelf al prevelend in de kerk of soms voor het slapen gaan.

Een Mala bestaat meestal uit 108 gebedskralen, maar ook uit 54 (de helft ) of 27 (een kwart) kralen. De 109e kraal (of de 55ste of 28ste) heet de Sumeru of Mera dat symbool staat voor het kruinchakra. Deze Sumeru mag niet worden gebruikt als gebedskraal maar is een keerpunt , beginpunt of eindpunt van de mala. De eerste kraal is dus altijd de kraal links naast de Sumeru en de laatste kraal de kraal rechts naast de Sumeru.

De mala wordt rechtsom gehanteerd in de rechterhand zodanig dat de pink en de wijsvinger op geen enkele wijze de kraal of snoer raken. Dus alleen de middelvinger en ringvinger worden verplaatst over de kraal met aan de onderkant de duim. Komt men bij de Sumeru en je wilt voor een tweede keer een serie van 108, 54 of 27 mantra’s reciteren, dan wordt de mala een halve slag gedraaid zodat je weer rechtsom verdergaat en je niet linksom teruggaat. De laatste kraal is dan weer de eerste kraal. Als men van plan is om meerdere keren de mala door te bidden (JAPA = litanie, herhaling van gebeden, spreuken en godennamen) , dan kan men met behulp van bijvoorbeeld losse mineraaltjes of iets dergelijks het nodige aantal voor je op tafel leggen en telkens er een opzij te schuiven, zodat men de gedachten niet laat afleiden door de tel bij te houden. Zo zijn er nog meer hulpmiddelen om je gedachten geheel te richten op de mala en niet op het bijhouden van de telling.

Een Japa kan op vier verschillende manieren geuit worden namelijk:

– vaikhari (luidop herhalen)
– madhyama =(klankloos herhalen)
– pashyanti (innerlijk herhalen)
– para (meditatief herhalen)

Iedere vorm heeft zijn eigen kracht en energie.

Haveli Tempeltjes

Hanneke en Subash Taneja maken samen Haveli huisaltaartjes van luciferdoosjes. Subash, een man met wortels in India en van beroep architect, maakt de deurtjes en zet er een oosterse vorm bovenop. Hanneke, verpleegkundige in de termininale thuiszorg, versiert het minikapelletje met allerlei decoraties en zet er een mini-Buddha in. Samen maken ze allerlei creaties waarin een mini-tempeltje zit. Met daarin een mini-Buddha, mini-Maria of mini-God Ganeisha.

De reizen naar India zijn een bron van inspiratie, op het gebied van kleuren, materialen en decoratie. Subash en Hanneke komen zo tot nieuwe ideeën. Vele tempeltjes samen in een schilderij vormen een kleurrijk, nieuw kunstwerk. Of het tempeltje is onderdeel van een fotoschilderij, waarbij de foto van een persoon, gebouw of tempel in India is gemaakt.

De mensen die een tempeltje kopen, vertellen vaak dat ze het cadeau willen doen aan iemand die ze een hart onder de riem willen steken. Een tempeltje naast het bed geeft steun. De lucifer tempeltjes hebben een mooi formaatje en kunnen gemakkelijk op een persoonlijk plekje worden neergezet. De kinderen van Subash en Hanneke hebben allemaal een hoekje met haveli tempeltjes. Zij steken er regelmatig een lichtje bij aan.

Bekend van de Happinez. Wij zijn blij dat wij deze mooie tempeltjes mogen verkopen

Herinnering Altaar

In de opklapbare lijst is plaats voor een foto, in de doos is ruimte voor andere dingen. De altaardozen worden Fair Trade en duurzaam gemaakt in Nepal van handgeschept papier.

Een herinneringsdoos kan op vele manieren ingevuld en/of gebruikt worden. Een herinneringsdoos daar kun je allerlei dingen instoppen. Je kunt al beginnen met het vullen van de doos bij de geboorte van een kind. Je kunt een herinneringsdoos geven aan iemand die het huis verlaat, om op kamers te gaan, of juist wanneer iemand gaat trouwen.

Je stopt er dingen in die je graag wil bewaren, die herinneringen mogen oproepen. Het vullen van een herinneringsdoos achteraf, nadat iemand is overleden kan uiteraard ook.

Engelen

Wij hebben in onze winkel verschillende engelen zoals de aartsengelen beelden van angel star en nog vele kleine beschermengelen voor bij u te houden zoals de angel star collectie knuffelstenen en klassieke beelden van Maria, Michael, Gabriel, Uriel, Lourdes,  enz. Ook hebben wij metalen borden met engelen erop.

Verkrijgbaar vanaf augustus en gemaakt in Australië modernere engelen plus mokken, pennen, notitieboekjes etc.

Wierook

Snuffels bevat een enorm assortiment aan wierook, voor elk wat wils! Snuffel gerust rond.

i9 Waterfles

Wat is de i9 Waterfles?

De i9 Waterfles is een glazen fles met gekleurde rubberen ringen en een siliconen tag. Deze fles zorgt ervoor dat de vloeistof die je erin doet terug vitaal en gestructureerd wordt. Het is algemeen bekend dat gestructureerd water gemakkelijker opgenomen wordt door het lichaam en beter smaakt. Testen met deze fles toonden aan dat het bio-energetisch veld gemiddeld versterkt wordt met 12 % waardoor mensen 25 % minder stress voelen in hun lichaam. De i9 fles maakt gebruik van een krachtige siliconen tag die ontwikkeld werd door Poznik Technology (Poznik TP). De siliconen tag is opgeladen met duizenden zorgvuldig geselecteerde sets van informatie (positieve vibraties), zoals prana’s, mantra’s, muziek, gedachten, gebeden, licht, cijfers, kleuren, enzovoort. De sets van informatie ondersteunen mekaar en werken in volledige harmonie. De i9 geïnformeerde waterfles is onderworpen aan uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.

De impact van de i9 fles op water

-Beïnvloedt de moleculaire structuur en brengt water terug naar zijn natuurlijke staat,
-Ondersteunt de zelfreinigende capaciteit van water,
-Verlaagt de genotoxisch factor van water,
-Verhoogt het energetisch bio-veld,
-Maakt water zachter en aangenamer om te drinken

Vitalisering gebeurt door de Poznik Technology (=Poznik TP)

Poznik TP is een combinatie van wetenschappelijke processen en beïnvloedt het moleculaire netwerk van verschillende soorten materie (water, glas, plastiek, metaal, enz). En dit door gebruik te maken van informatie of codes. De Poznik Technologie is gebaseerd op 30 jaar onderzoek en innovatie en werd ontwikkeld door een team van topuitvinders van over heel de wereld. Ze ontvingen meer dan 90 internationale prijzen en erkenningen voor hun uitzonderlijke resultaten. Door het exact toepassen van Poznik TP is het mogelijk om specifieke energetische informatie (trillingen) te selecteren, te versterken en over te brengen. Informatie wordt overgebracht in cijfers, waarbij elk getal honderden sets met informatie bevat. Die informatie werd bijeengebracht door tientallen jaren onderzoek. Het encoderen (= het proces waarbij de informatie wordt overgebracht op de siliconen tag) gebeurt aan de hand van strikte procedures en testen en elk product krijgt een eigen kwaliteitscertificaat.

Aqualine waterzuivering en filters: voor uw gezondheid

Wij bieden diverse water filtersystemen aan voor op het aanrecht, in het aanrechtkastje, voor op kantoor of voor onderweg. Wij verkopen ook waterfiltersysteem met een glazen opslagtank.

Ook voor de filters en de stenen die u nodig heeft om te vervangen kunt u bij ons terecht.

En natuurlijk ook voor informatie over de systemen.

Thee

Van oorsprong komt thee uit China. Duizenden jaren geleden werd daar al thee gedronken. Volgens een Chinese legende ontdekte Shennong 5000 jaar v.Chr. thee in een bos. Bladeren van een theestruik dwarrelden in een pan met heet water, waarna het geheel een aangename geur ging verspreiden.

Volgens een boeddhistische legende zijn de eerste theeblaadjes veel later ontstaan uit de oogleden van de mediterende Bodhidharma, een Indiase monnik die omstreeks 500 na Chr. het Zenboeddhisme in China introduceerde. Deze heilige zou zijn oogleden hebben afgeknipt om niet in te slapen. Andere Chinese overleveringen schrijven de ontdekking van thee toe aan de uit een ei gekropen Loe-Ju, omstreeks 800 na Chr. Via China kwam ook Japan met thee in aanraking. De Japanse theeceremonie dateert uit 1286 toen volgens de overlevering de monnik Sjomei alle benodigdheden voor het theedrinken uit China aanvoerde.

De vroegste vermelding van thee in de westerse literatuur dateert uit 1559; in dit jaar verscheen te Venetië een door Giambattista Ramusio samengesteld boek genaamd “Navigatione et Viaggi”, een bundel van verschillende reisverhalen. Tot deze verhalen behoort onder meer het verslag van een Perzische koopman genaamd Hajji Mohammed, die tijdens een bezoek aan China de “Chiai Catai” had leren kennen. Een drank die bereid werd door bladeren (destijds nog niet bekend als theebladeren) te koken in water. Na het midden van de zestiende eeuw beschreven enkele Portugese en Italiaanse geestelijken, die hadden rondgetrokken als missionarissen door China en Japan, hun ervaringen met de consumptie van thee. Rond 1610 werd een eerste kleine hoeveelheid thee naar Nederland gebracht, dat en in eerste instantie slechts als curiosum werd bekeken. Pas in de 17e eeuw begon de VOC grotere hoeveelheden thee naar Nederland te verschepen. Die thee kwam uit Batavia, waar de thee vanuit China werd heengebracht. In de 18e eeuw werd theedrinken echt gemeengoed in Nederland. Toen begon de VOC de thee direct te importeren uit Guangdong in China.

Op Java en Sumatra werden door de Nederlanders theeplantages aangelegd. De Engelsen deden hetzelfde in India en op Sri Lanka (toen Ceylon, vandaar de naam ‘Ceylonthee’). Thee was tot de 18e eeuw een zeer dure drank en werd alleen gedronken door rijke mensen. Die bouwden daarvoor in hun tuinen soms speciale theehuizen.

Pranarom

AROMATHERAPIE: het therapeutisch gebruik van essentiële oliën.

De term “Aromatherapie” wordt voor de eerste keer gebruikt in het jaar 1928 door een Frans biochemicus, René Maurice Gattefossé.

Wat is een essentiële olie ?

Een essentiële olie is de vluchtige essence geëxtraheerd uit aromatische planten door middel van stoomdistillatie onder lage druk.

Wat is aromatherapie ?

Aromatherapie is het gebruik van essentiële oliën voor het harmoniseren van de fysieke en mentale gezondheid. De essentiële oliën worden gebruikt om het natuurlijk genezingsproces te versterken. Het is een natuurlijke geneeswijze die berust op de werking van de biochemische moleculen van de essentiële oliën.

Wat is de wetenschappelijke aromatherapie ?

De wetenschappelijke aromatherapie of aromatologie is de studie van de essentiële oliën. Het is een wetenschap die zich baseert op een strikte methodologie en solide wetenschappelijke gegevens, bevestigd door het laboratorium.

Energetische boeken

Wij verkopen spirituele boeken van Al Tamira deze serie boeken word constant ververst.

De serie van Al Tamira is de toonaangevende serie van spirituele, energetische, en psychologische boeken in de Benelux.

Klankschalen

klankschaal-3klankschaal-2klankschaal

Klankschalen komen oorspronkelijk uit Tibetaanse boeddhistische gebieden in de Himalaya.

Ze zijn gemaakt van 7 metalen, Goud (zon), Zilver (maan), Kwik (mercurius), Koper (venus), ijzer (mars), Tin (Jupiter), Lood (Saturnus).

Maar ook in Japan hebben ze metalen klankschalen van 5 a 6 cm doorsnee die gebruikt worden voor rituele zuiveringen vooral in het zen boeddhisme.

Laat je grijpen door de unieke klanken en boventonen van de klankschaal.

Er zijn 7 basis technieken.

1: aanslaan met de klopper haaks op de klankschaalrand op de vinger toppen , Suede kloppers voor de buiten kant en rubberen kloppers voor de binnenkant om het geluid te doven.

2: Om de schaal heen draaien met suède klopper op de vlakke handpalm.

3: Met een bodempje water in de klankschaal word de schaal aangeklopt en zachtjes heen en weer gewiegd om de fluittonen of glissandi te laten horen.

4: Aankloppen met klanktoevoeging, hier word de klankschaal aangeslagen met een resonantieholte onder de klankschaal en zo de boventonen versterkt.

5: Omgekeerde schaal met kleine klankschaal er boven op rondtollen en aanslaan.

6: Aanwrijven met de vingers, dit is voor de specialisten zeer moeilijk.

7: Aanstrijken met stok op de rand.

klankschalen worden in de alternatieve therapie gebruikt bij klankschaaltherapie voor ontspanning lichamelijk en geestelijk.

Bij meditatie voor rustgevende klanken en ontspanningstechnieken.